Geupload bestand

Coinversable

Over Coinversable

Bij Coinversable bouwen ze blockchain applicaties voor diverse sectoren. Coinversable gelooft in het klein beginnen en gewoon doen. Van een eerste verkenning tot werkende pilot met dashboard binnen 3 maanden. Blockchain is een nieuwe technologie en wordt helaas nog te veel geassocieerd met cryptomunten zoals de Bitcoin, terwijl de toepassingen veel ruimer (kunnen) zijn.

In de korte tijd van haar bestaan heeft Coinversable zich opgewerkt als de kennispartner op gebied van blockchain in Nederland. Zo verzorgt Coinversable op jaarbasis zo’n 150 workshops, trainingen, lezingen en colleges over de blockchain technologie voor bedrijven, particulieren en onderwijsinstellingen. Coinversable denkt graag met u mee of blockchain toegevoegde waarde kan hebben in uw sector. Coinversable lift niet mee op de hype en geeft nuchter en gedegen advies.

High-Performance Blockchain

De Open Source doorontwikkeling die Coinversable heeft gedaan op de blockchaintechnologie heet Validana en is zeer bruikbaar als high performance platform om big data gestructureerd in een samenwerkingsketen te distribueren. Zo is Coinversable nu in gesprek met Belastingdienst, UWV, DUO en andere overheidspartijen om daar efficiency te bereiken rekening houdend met de zware complianceregels. Ook loopt een verkennend onderzoek hoe zaken rondom de Omgevingswet via Blockchain te laten verlopen.

Klantcase: Hanzenet

Zonnepanelen stellen particulieren in staat om lokaal energie op te wekken. Steeds meer wijken worden zelfvoorzienend. Op dit moment is er echter nog een centrale administratieve partij nodig voor de afhandeling: de energieleverancier. Coinversable heeft samen met HanzeNet een decentraal energie administratie platform ontwikkeld middels blockchain waarbij huishoudens hun eigen energieadministratie doen.

Hierdoor kunnen huishoudens zonder tussenkomst van energiemaatschappijen handelen in energie. Bijvoorbeeld de overcapaciteit van zonnepanelen die wordt doorverkocht aan buurtgenoten. Op het blockchainplatform worden de transacties direct verhandeld. Deze blockchainoplossing is door het vakmagazine Computable in 2018 beloond met de derde prijs als beste digitale transformatie Er is een pilot met vijftig bewoners afgerond via energiebedrijf Greenchoice. In 2019 is met energiecoöperatie Lochem Energie de blockchain in werking gesteld bij 170 aangesloten woningen. De verwachting is dat snel meerdere coöperaties gaan volgen.

Stagemogelijkheden

Vanwege de groei is er behoefte aan stagiaires ICT. Coinversable loopt voorop met en dankzij de blockchaintechnologie en haar big data toepassingen. Wil je hier in een jong team hier veel van leren en een bijdrage leveren, reageer dan naar info@coinversable.nl.